BULLETINEN

Magasinet på svenska i Hongkong, Macau och södra Kina

Om Bulletinen

Bulletinen är ett ideellt drivet magasin, som sedan starten 1981 har fungerat som ett forum för svenska aktiviteter och händelser i Hongkong, Macau och södra Kina. Bulletinen utkommer från och med 2014 med sex nummer årligen, och levereras gratis hem till de som har anmält sitt namn och adress på den här webbsidan.  Magasinets redaktion består av en handfull individer som producerar Bulletinen på deltid, med hjälp av frivilliga skribenter och fotografer, allt på voluntärbasis.

Bulletinens omkostnader täcks av bidrag från våra sponsorer Generalkonsulatet, Svenska Handelskammaren och SWEA (Swedish Women’s Educational Association), Business Sweden samt av annonsintäkter.

Företags- eller privatannonsörer och de som är intresserade av att skriva för Bulletinen kan hitta vår kontaktinformation här

.

Svenskkolonins kitt

Lis Hamark, diakon vid Svenska Kyrkan i Hong Kong, berättar om Bulletinen

När jag och min man, Lennart, kom till Hongkong första gången i januari 1988, var Bulletinen några ihophäftade maskinskrivna A4-sidor i svart-vitt tryck. En frivillig redaktion arbetade, då som nu, med att sätta ihop meningsfull information och texter av sådant som angick oss svenskar som bodde här. Redan då hade de svenska organisationerna sina egna sidor, resten var annonseringar om vad som försiggick i Hongkong samt lite inskickade texter från svenskkolonins medlemmar. Tonen var familjär och hemtrevlig. Regelbundet, månad efter månad damp bladet ner i brevlådan. Alltid mycket välkommen. Bulletinen var kittet som höll ihop svenskkolonin.

När vi flyttade ifrån Hongkong tio år senare, i juli 1998, hade Bulletinen avancerat till att tryckas i färg. Fortfarande lika omtyckt och viktig. Fortfarande helt beroende av frivilliga krafter.

I januari 2009 kom Lennart och jag tillbaka till Hongkong. Mycket hade då förändrats. Inte bara Hongkong och dess invånare – utan också Bulletinen. Tjusigt tryck, professionell layout och välskrivna artiklar. Men det är roligt att se att Bulletinen fortfarande bygger på texter av oss själva – vi som bor här i Hongkong. Det är fortfarande svenskarnas egen tidning. Det känns värdefullt. Fantastiskt också att hela tidningen fortfarande bärs av frivilliga krafter.

Jag är glad och stolt över att kunna vara med och skriva regelbundet i Bulletinen. Jag tycker att det är utmärkt att alla svenska organisationer ges möjlighet att informera om sin verksamhet på detta sätt. Bra också att enskilda svenskar i kolonin kan bidra med egna inslag. Det är gemenskapsfrämjande för den svenska kolonin i Hongkong. Man kan nog säga att Bulletinen fortfarande är kittet som håller ihop svenskkolonin.

.

Annonser

Lämna kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: