jennyjapan-07465

Jag och min familj uppfyllde vår dröm om att uppleva körbärsblomningen i Japan under påsklovet i år.

Vi flög från Hong Kong i slutet av Mars direkt till Hiroshima där vi spenderade ett dygn för att besöka The Peace Memorial Park, en minnesplats för att hedra offren och den ödeläggelse som drabbade Hiroshima efter atombomben 1945.

Det var en klar solig, vacker söndag i Hiroshima och vi promenerade runt i parken länge under körsbärsträden där människor stämningsfullt åtnjöt sina picknickar med nära och kära.

Dagen efter tog vi tåget och sedan en kort färja till den omtalade paradisön Miyajima, resan tog totalt 1h 17min. Vi hade fortfarande ett strålande väder och det var som en sagodröm när vi klev av båten och möttes av en explosionsartad körsbärsblomning och tama rådjur.

jennyjapan-05

Miyajima är mest känt för sitt vackra tempel Hsukushima och den stora porten Torii Gate placerad mitt i vattnet. Vi spenderade 1.5 dygn i Miyajima och bodde en natt på det Japanskt traditionella hotellet Iwaso. Ett underbart hotell som låg intill en magisk stor skog.

Efter Miyajima tog vi tåget till Osaka för att besöka Universal Studios. En enorm kö mötte oss men det var väl värt det, framför allt för barnens skull och jag fick uppleva intressant street style.

Dagen efter tog vi tunnelbanan till Nara. Vi promenerade direkt från stationen via parkerna med alla tama rådjur omkring oss tills vi kom till det kända gigantiska buddhistemplet Todai-ji.

Vi passade på att besöka två otroligt vackra trädgårdar nära templet – Yoshikien Garden och Isu-en. Sedan promenerade vi vidare till Naras äldre del Naramachi med japanskt traditionella trähus och små fina butiker, caféer och restauranger.

Dagen efter de långa promenaderna i Nara var barnen trötta så vi ägnade de två sista dagarna åt att strosa runt i Osaka med sköna pauser på trevliga caféer. Jag fick möjligheten att spana in street style och shoppa i unika vintage butiker i områdena Shinsaibashi och Amerikamura, där jag fann en underbar vintage butik, Aura Japon, med bra priser och genuint sortiment.

jennyjapan-34

Det bästa med Japan är gästvänligheten, den japanska kulturen, maten och den vackra naturen. Den här resan var ett minne för livet!

5127E3CB-452D-40AB-89EB-F1AA24CC77DB

 

 

Text & Bild: Jenny Ragnwaldh