Natalie.4Jag växte upp i Borås med min familj. Min mamma kommer ifrån Thailand och min pappa är svensk. En dag när jag som 13-åring vandrade längs med huvudgatan, blev jag upplockad av en modellagent. Jag började gå lite visningar på Designhögskolan i Borås och fotograferades för kataloger och andra mindre jobb. En modelltävling i Göteborg organiserad av agenturen Elite när jag var 15 år, blev en skjuts in i modellivet. Jag reste runt mycket i Europa och det blev en hel del fotograferingar och visningar. Samtidigt försökte jag så gott det gick att balansera skollivet. På loven reste jag lite längre bort och älskade möjligheten att få göra djupdykningar på olika ställen. 

En period studerade jag vid Textilhögskolan i Borås. Men Asien hägrade, speciellt Thailand eftersom jag kände mig familjär och trygg med kulturen och språket. Allt eftersom började jag att jobba med längre kontrakt, ofta 6–12 månader på samma plats – Singapore, Kuala Lumpur, Seoul, Shanghai och Australien. 

Det är svårt att känna sig rotad när man arbetar som modell. Speciellt när man inte befinner sig på samma plats länge och ofta är borta långa perioder ifrån familj och vänner. Man måste vara flexibel och öppen för nya möjligheter, eftersom man aldrig vet när nästa jobb infinner sig eller vart det är någonstans. Jag var dragen till energin i Hongkong, med dess höga byggnader och puls. Det var lätt att anpassa sig till stadens miljö.  Jag har varit här i tio år nu och känner mig rotad, men skulle kunna tänka mig att flytta till Europa i nästa skede av mitt liv.

En kompis drog med mig på ett yogapass för några år sedan och jag kände mig inte helt såld, men det var något som fick mig att gå tillbaka. Efter ett tag prövade jag på hot yoga och blev helt tagen. Jag bestämde mig för att lära mig mer och gick en yogalärarutbildning i Bali. Väl tillbaka i Hongkong lärde jag ut klasser för kompisar, ofta utomhus i olika parker. En kompis bjöd in mig en dag att lära ut yoga på hennes nyöppnade studio. Det var tre år sedan och numera är jag Studio Manager på Kita Yoga. Yogan har gett mig oerhört mycket. Jag känner mig mer verklighetsförankrad, har hittat en rutin och mer stabilitet i mitt liv. Det känns meningsfullt att ge tillbaka till andra via yogan. Jag kan också se hur min positiva inställning till livet smittar av sig på andra.

Jag startade mitt Instagram konto vid sidan av modellandet, resandet och yogan. Så småningom blev det naturligt att jag kom in på hälsa, träning och reseområdet och jag fick fler och fler kontakter med läsare. Idag har jag en agent som hjälper mig med att starta upp olika samarbeten samt marknadsföring av sportkläder. Men det känns viktigt för mig att svara på alla personliga meddelanden själv.

Orättvisa gör mig ledsen, det här senaste året har varit ovanligt och påverkat alla här i Hongkong. Det är många som har packat sina väskor och lämnat. Men jag känner en stark samhörighet med Hongkong och jag vill inte bara lämna för att allt är svårt. Som person har jag alltid haft en positiv attityd till livet och försöker finna hopp om att svårigheterna snart går över.

Berättat för malin rignéus