Nu när vi inte kan resa fysiskt…får vi göra det i minnet. Att besöka barndomsvänner i Australien är något vi försöker göra vartannat år. De bor i Bli Bli bredvid Maroochyfloden utanför Noosa på Sunshine Coast och här kan vi paddla kajak i floden, fiska mud crabs, grilla barramundi och äta frukt och grönt från de fantastiska lokala marknaderna. Lyssna till historier om pytonormar i trädgården, åka båt och tubing på floden och komma i nära kontakt med vilda kängurur. Med så mycket att göra i området, både lokalt och ett par timmar bort, är det lite av ett paradis.

Mount Coolum

Vi tar en hike upp för den 25 miljoner år gamla vulkaniska stenen som utgör Mount Coolum och njuter av den vackra utsikten från toppen – men varnas för den gamla aborigin legenden som säger att par som bestiger Mount Coolum alltid går isär… 

Rainbow Beach och Carlo Sand Blow

Efter att ha utforskat Noosaområdet kan vi rikta kosan lite norröver, mot Rainbow Beach. Efter ett turistigt Noosa väntar nu friheten att ostört köra bil i timmar direkt på folktomma Teewah Beach. Under högsäsong är det inte lika folktomt men man får likväl köra på stranden. Teewah Beach ingår i Great Sandy nationalpark och är ett populärt campingområde på sommaren. 

Efter bad och surfstopp i Cooloola avslutas dagen på Carlo Sand Blow, strax utanför Rainbow Beach. Ett stort månlandskap av bara sand med fantastisk utsikt över havet, perfekt för sandsurfing och med känslan av en enda stor lekpark. Var strand har en ny nyans på sanden här. Någonstans har vi en petflaska med lite sand från alla stränder vi besökte, den har upp mot hela femton olika sandlager i regnbågens olika nyanser. Ett perfekt avslut på ett litet Australienäventyr och ett minne värt att bevara.

Noosa och Noosa Heads

Noosa och Noosa Heads är ett känt turistmål och populärt bland badgäster och surfare, vi tillbringar alltid en dag eller två här. Huvudattraktioner är stränderna och det vackra kustlandskapet med bra surfing. Populärt är också att äta på Betty’s Burger i Noosa efter en dag på Noosa Beach 

och shopping i de små turistaffärerna. Noosa nationalpark bjuder på jungelhike och iskalla 

men uppfriskande dopp i vattenfall och naturliga pooler.

Text & Bild: Sandra Isaksson